Káposztás-sonkás panírozott golyók

Még mindig (már megint?) káposzta van terítéken. A mostani recept hasonlít egy korábbira (a káposztás-darált húsos menchikatsu-ra), de most darált hús helyett sonkát használtam, és kicsit eltér az állaga is. Ettől függetlenül nyugodtan lehet darált hússal is készíteni, vagy egyéb zöldségek (hagyma, répa, édesburgonya stb.) használata is finom eredménnyel járhat.

Hozzávalók (2-3 adaghoz)

  • ¼ fej káposzta vékony csíkokra vágva
  • 25 dkg sonka apróra vágva (vagy darált hús)
  • 10 dkg kukorica
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek főző sake (száraz fehérbor)
  • 1 ek Worcester szósz
  • 2 tk húsleves alaplé
  • 1 tojás
  • 3 ek liszt
  • 30 ml víz
  • panko morzsa
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A felvágott káposztát besózzuk egy szűrőben, majd állni hagyjuk, hogy lecsöpögjön a felesleges leve. Egy tálban összekeverjük a lecsöpögtetett káposztát, a sonkát és a kukoricát a majonézzel, sake-val, Worchester szósszal és húsalaplével. Kisebb golyókat formálunk belőle, amiket panírozunk és nem túl sok olajon kisütünk. Köretnek finom lehet hozzá a főtt rizs vagy a japán krumplisaláta!


Megjegyzések