Káposzta és tonhal ae
Egy újabb ae receptet (erről bővebben lásd itt) hozok nektek, de a mostani egy zöldséges-halas verzió, amit egy Japánban is nagyon népszerű kínai chili pasztával izésítek! Ez a chili paszta igen csípős. Ha valaki nem bírja a csípős ételeket természetesen tehet bele kevesebbet vagy teljesen el is hagyhatja a receptből!
Hozzávalók (4-5 adaghoz)
- ¼ fej káposzta
- ¼ vékonyabb uborka
- 1 tonhal konzerv
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- kevés tōbanjan (erről bővebben lásd itt)
- csipet só
A káposztát nagyon vékony csíkokra, az uborkát vékony
szeletekre vágjuk. A káposztát megpároljuk, hogy jó puha legyen, leszűrjük. Az
uborkát besózzuk és kb. 15 perc után, amikor levet engedett, kinyomkodjuk
belőle a felesleges levet. A szószhoz összekeverjük a főszereket: a
szójaszószt, a szezámolajat, a chili pasztát, és a tonhalat, végül kicsit
megsózzuk. Egy lezárható dobozban vagy tálban összekeverjük a káposztát, az
uborkát a tonhalas szósszal és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Lehet köretként
vagy magában is fogyasztani reggel egy szelet kenyérre halmozva!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése