Káposzta és tonhal ae


Egy újabb ae receptet (erről bővebben lásd itt) hozok nektek, de a mostani egy zöldséges-halas verzió, amit egy Japánban is nagyon népszerű kínai chili pasztával izésítek! Ez a chili paszta igen csípős. Ha valaki nem bírja a csípős ételeket természetesen tehet bele kevesebbet vagy teljesen el is hagyhatja a receptből!


Hozzávalók (4-5 adaghoz)
  • ¼ fej káposzta
  • ¼ vékonyabb uborka
  • 1 tonhal konzerv
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • kevés tōbanjan (erről bővebben lásd itt) 
  • csipet só
Elkészítés
A káposztát nagyon vékony csíkokra, az uborkát vékony szeletekre vágjuk. A káposztát megpároljuk, hogy jó puha legyen, leszűrjük. Az uborkát besózzuk és kb. 15 perc után, amikor levet engedett, kinyomkodjuk belőle a felesleges levet. A szószhoz összekeverjük a főszereket: a szójaszószt, a szezámolajat, a chili pasztát, és a tonhalat, végül kicsit megsózzuk. Egy lezárható dobozban vagy tálban összekeverjük a káposztát, az uborkát a tonhalas szósszal és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Lehet köretként vagy magában is fogyasztani reggel egy szelet kenyérre halmozva!


Megjegyzések