Japános curry lencsével
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 20 dkg (főtt) lencse
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek reszelt gyömbér
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tk curry por
- 1 cs. dashi por
- 180-200 ml kókusztej
- 3 tk cukor
- 2 tk szójaszósz
- fél tk citromlé
Elkészítés
A hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel nagyon vékonyan, a gyömbért és
a fokhagymát reszeljük le. A kókusztejet keverjük össze a cukorral, a
szójaszósszal és a citromlével. A lencsét főzzük puhára sós vízben, ha
leszűrtük, akkor keverjük bele a curry és a dashi port, és összekeverjük az ízesített
kókusztejjel. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg benne a
reszelt gyömbért és fokhagymát, amíg illatuk lesz. Adjuk hozzá a hagymát és kb.
5 percig pároljuk együtt ezeket fedő alatt, közepes lángon, vigyázzunk, hogy ne
égjenek le, majd mehet bele a kókusztejes lencse is, és az egészet magas lángon főzzük még 3-4 percet. Főtt rizzsel egy szuper vega étel lesz, de ha szeretnénk, tehetünk
rá különféle feltéteket (sült tofut, sült virslit, rántott csirkemellet stb.) is, ahogy
a japánok is szokták fogyasztani a curry-t.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése