Pácolt uborka 2.0

A rengeteg finomság mellett a pácolt zöldségek még mindig nagy (nem csak) nyári kedvencek nálam! Isteniek bármilyen sülttel, tofuval, vagy salátába is. Kígyóuborkából már van fent tsukemono recept (itt és itt), most egy másik verziót mutatok nektek. Én most gyömbéres sertés, krumplisaláta és hijikivel elkevert selyem tofu-saláta mellé ettem a pácolt uborkát.




Recept

Hozzávalók
  • fél kígyó uborka
  • 1 tk szezámolaj
  • 2 tk szójaszósz
  • 1 tk cukor
  • fél tk reszelt gyömbér
  • szezámmag

Elkészítés
Az uborkát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy zárható dobozban vagy tasakban összekeverjük a pácot: a szezámolajat, a szójaszószt, a cukrot és a reszelt gyömbért. Jól keverjük el, főleg a cukrot, majd mehet bele az uborka. Tegyük a hűtőbe legalább egy fél órára, majd hidegen, pirított szezámmaggal fogyasszuk.

Megjegyzések