Tofus csirkeburger saláta

Egy könnyű recepttel kezdem a nyári szezont! Bár most épp vége a nagy melegnek Magyarországon is, itt Japánban meg még el sem kezdődött (hálaajóégnek...), de még így is jól jön néha egy könnyű, melegen vagy hidegen is fogyasztható, gyorsan elkészíthető étel receptje. A tofuburger már szerepelt a receptek között, most egy finom salátával kombináltam a darált csirkehússal elkevert tofut. Munkába ebédnek is nagyon jó választás! :)



Recept


Hozzávalók
  • 30 dkg darált csirkehús (vagy pulyka)
  • 1 doboz selyemtofu (vagy puhább normál tofu)
  • 1+0,5 tk wasabi paszta
  • 1+1+2 ek szezámolaj
  • 8 koktélparadicsom
  • fél fej jégsaláta
  • negyed (vagy fél) kígyó uborka (attól függően, milyen vastag)
  • csíra (mindegy milyen)
  • 1 tojás (elhagyható)
  • kevés víz
  • só, bors

Elkészítés
A darált húst összekeverjük a szétnyomkodott tofuval. Ha nincs selyemtofunk, akkor a sima tofunál először súlyozzuk le egy konyharuhába tekerve, hogy kijöjjön a felesleges nedvesség belőle. Adjunk a húshoz és a tofuhoz 1 tk wasabi pasztát (lehet többet is, ha szeretjük), 1 ek szezámolajat, sózzuk és borsozzuk az egészet, majd alaposan elkeverjük. Ha túl darabos vagy nem áll össze, tehetünk bele egy tojást, de vigyázzunk, mert a tojástól folyósabb lesz az egész, és lehet nehezebb lesz kisütni. Hevítsünk 2 ek. szezámolajat egy serpenyőben, majd kisebb-nagyobb hamburger húsokat formázva kisütjük a tofus húst.
A salátához mossuk meg majd vágjuk falatnyi darabokra egy tálba a salátát, a paradicsomot és az uborkát. Egy külön tálkában keverjünk el 1 ek szezámolajat fél tk wasabi pasztával, egy kevéske vízzel, majd sózzuk és borsozzuk is. Ha megsültek a húsok mindkét oldalon, akkor az elkevert és a szósszal meglocsolt salátára tesszük a húsokat. A tetejére, vagy a salátába is tehetünk valamilyen csírát is.

Megjegyzések