Tofus csirkeburger saláta
Egy könnyű recepttel kezdem a nyári szezont! Bár most épp vége a nagy melegnek Magyarországon is, itt Japánban meg még el sem kezdődött (hálaajóégnek...), de még így is jól jön néha egy könnyű, melegen vagy hidegen is fogyasztható, gyorsan elkészíthető étel receptje. A tofuburger már szerepelt a receptek között, most egy finom salátával kombináltam a darált csirkehússal elkevert tofut. Munkába ebédnek is nagyon jó választás! :)
Recept
Hozzávalók
- 30 dkg darált csirkehús (vagy pulyka)
- 1 doboz selyemtofu (vagy puhább normál tofu)
- 1+0,5 tk wasabi paszta
- 1+1+2 ek szezámolaj
- 8 koktélparadicsom
- fél fej jégsaláta
- negyed (vagy fél) kígyó uborka (attól függően, milyen vastag)
- csíra (mindegy milyen)
- 1 tojás (elhagyható)
- kevés víz
- só, bors
Elkészítés
A darált húst összekeverjük a
szétnyomkodott tofuval. Ha nincs selyemtofunk, akkor a sima tofunál először
súlyozzuk le egy konyharuhába tekerve, hogy kijöjjön a felesleges nedvesség
belőle. Adjunk a húshoz és a tofuhoz 1 tk wasabi pasztát (lehet többet is, ha
szeretjük), 1 ek szezámolajat, sózzuk és borsozzuk az egészet, majd alaposan
elkeverjük. Ha túl darabos vagy nem áll össze, tehetünk bele egy tojást, de
vigyázzunk, mert a tojástól folyósabb lesz az egész, és lehet nehezebb lesz
kisütni. Hevítsünk 2 ek. szezámolajat egy serpenyőben, majd kisebb-nagyobb
hamburger húsokat formázva kisütjük a tofus húst.
A salátához mossuk meg majd vágjuk
falatnyi darabokra egy tálba a salátát, a paradicsomot és az uborkát. Egy külön
tálkában keverjünk el 1 ek szezámolajat fél tk wasabi pasztával, egy kevéske
vízzel, majd sózzuk és borsozzuk is. Ha megsültek a húsok mindkét oldalon,
akkor az elkevert és a szósszal meglocsolt salátára tesszük a húsokat. A
tetejére, vagy a salátába is tehetünk valamilyen csírát is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése