Pácolt enoki (aranytű) gomba

Bár már láttam friss enoki gombát Budapesten (a Rózsadomb Centerben lévő koreai-japán alapanyagokat árusító boltban), inkább konzerv formában elérhető. Ez sem gond, az alábbi receptet mindkettővel el lehet készíteni, csak a módja fog kicsit változni.



Recept


Hozzávalók
  • 1 csomag (konzerv) enoki gomba
  • kis adag szárított wakame) elhagyható)
  • *3 ek szójaszósz
  • *2 ek (rizs)ecet
  • *2 ek cukor
  • *2 ek víz
  • *2 ek főző sake (száraz fehérbor)
  • *1 ek szezámolaj

Elkészítés
Konzerv gomba: a csillaggal jelölt szószokat pár perc alatt összefőzzük, majd egy műanyag dobozban a gombával hűtőbe tesszük, ha kihűlt. Pár óra múlva fogyasztható. Lehet mellé tenni egyéb, konzerv gombákat is.
Friss gomba: ha ezt használjuk, akkor a szószokkal együtt megpároljuk a kisebb darabra vágott gombát is.
Lehet mellé tenni vízben áztatott wakame-t is, attól nagyon finom lesz!


Megjegyzések