Pácolt enoki (aranytű) gomba
Bár már láttam friss enoki gombát Budapesten (a Rózsadomb Centerben lévő koreai-japán alapanyagokat árusító boltban), inkább konzerv formában elérhető. Ez sem gond, az alábbi receptet mindkettővel el lehet készíteni, csak a módja fog kicsit változni.
Recept
Hozzávalók
- 1 csomag (konzerv) enoki gomba
- kis adag szárított wakame) elhagyható)
- *3 ek
szójaszósz
- *2 ek (rizs)ecet
- *2 ek
cukor
- *2 ek
víz
- *2 ek
főző sake (száraz fehérbor)
- *1 ek szezámolaj
Elkészítés
Konzerv gomba: a csillaggal jelölt szószokat pár perc
alatt összefőzzük, majd egy műanyag dobozban a gombával hűtőbe tesszük, ha
kihűlt. Pár óra múlva fogyasztható. Lehet mellé tenni egyéb, konzerv gombákat is.
Friss gomba: ha ezt használjuk, akkor a szószokkal
együtt megpároljuk a kisebb darabra vágott gombát is.
Lehet mellé tenni vízben áztatott wakame-t is, attól nagyon finom lesz!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése