Üvegtésztás uborkasaláta

Üvegtésztás salátát már többet is készítettem (lásd például itt és itt és itt), mert nagyon jó hidegen és melegen fogyasztva is. Az alábbi recept ráadásul nagyon jól variálható, szinte bármilyen hozzávaló jó bele: sült húsok, tofu, zöldségek (sütőtök, répa, uborka, retek, paradicsom, spenót, zöldborsó, stb.), tengeri herkentyűk, stb.



Recept

Hozzávalók
  • fél kígyó uborka
  • 50 g üvegtészta
  • 1 tojás
  • 2 tk pirított szezámmag
  •  2 tk cukor
  • 1 ek rizsecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 2 tk szezámolaj

Elkészítés
Az uborkát vékonyra szeleteljük, besózzuk, majd pár perc múlva lecsepegtetjük róla a felesleges levet. Az üvegtésztát pár percre forró vízbe áztatjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A tojást cukrozzuk, majd vékonyan kisütjük egy nagyobb serpenyőben. A vékony omlettet vékony csíkokra vágjuk, majd az apróra vágott rákhússal hozzáadjuk az uborkához, és ízesítjük szezámmaggal, szezámolajjal, szójaszósszal, rizsecettel. Végül belekeverjük a tésztát is.


Megjegyzések