Üvegtésztás uborkasaláta
Üvegtésztás salátát már többet is készítettem (lásd például itt és itt és itt), mert nagyon jó hidegen és melegen fogyasztva is. Az alábbi recept ráadásul nagyon jól variálható, szinte bármilyen hozzávaló jó bele: sült húsok, tofu, zöldségek (sütőtök, répa, uborka, retek, paradicsom, spenót, zöldborsó, stb.), tengeri herkentyűk, stb.
Recept
Hozzávalók
- fél kígyó uborka
- 50 g üvegtészta
- 1 tojás
- 2 tk pirított szezámmag
- 2 tk cukor
- 1 ek rizsecet
- 1 ek szójaszósz
- 2 tk szezámolaj
- só
Elkészítés
Az
uborkát vékonyra szeleteljük, besózzuk, majd pár perc múlva lecsepegtetjük róla
a felesleges levet. Az üvegtésztát pár percre forró vízbe áztatjuk, majd hideg
vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A tojást cukrozzuk, majd vékonyan kisütjük
egy nagyobb serpenyőben. A vékony omlettet vékony csíkokra vágjuk, majd az
apróra vágott rákhússal hozzáadjuk az uborkához, és ízesítjük szezámmaggal,
szezámolajjal, szójaszósszal, rizsecettel. Végül belekeverjük a tésztát is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése