Spárga japán módra
Hozzávalók
- 1 kisebb csomag zöld spárga
- 15 dkg virsli (vagy tintahal, garnéla rák, de el is hagyható)
- 1 tk miso paszta
- 1,5 ek majonéz
- egy kb. 2 cm-es gyömbér apróra vágva
- 2 ek mentsuyu (recept itt)
- cukor, citromlé, bors
- kevés olaj
Elkészítés
A spárgának letörjük a fás végét, majd megmossuk és cukros-citromos lében kb. 5 percig pároljuk (csak gyöngyöző, nem lobogó vízben).
Ha hosszabbak a spárgák akkor háromba, ha nem, akkor félbevágjuk őket. Ha virslit vagy egyéb dolgokat (pl. tintahalat) is adunk hozzá, akkor azokat megtisztítjuk és falatnyi
darabokra vágjuk (ha garnélát, akkor vágjuk ki a
bélcsatornáját is). Egy kisebb tálban keverjük össze a szósz hozzávalóit: a miso
pasztát, a majonézt és a mentsuyu-t.
Hozzávalók
- 1 kisebb csomag zöld spárga
- 2 dl dashi lé (recept itt vagy porból)
- kevés tōbanjan chili paszta (elhagyható)
- katsuo halpehely
Elkészítés
A spárgának letörjük a fás végét, majd megmossuk és sós-citromos lében kb. 10 percig pároljuk (csak gyöngyöző, nem lobogó vízben). Ha hosszabbak a spárgák akkor háromba, ha nem, akkor kettőbe vágjuk őket. Megmelegítjük a dashi-t, elkeverünk benne egy kevés tōbanjan pasztát, belemártjuk a spárgát. Tálalásnál tányérokra halmozzuk a spárgákat, ráöntünk egy kevés dashi levet és megszórjuk katsuo halpehellyel. Halak, húsok vagy tofu mellé jó kiegészítés.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése