Citromos pácolt jégcsapretek

A megannyi pácolt zöldség (tsukemono) sorát bővíti a mai poszt. A korábban már tárgyalt pácolt jégcsapretek (például itt vagy itt) újabb változatát hoztam ma nektek, ami igen üdítő hatással bír a melegedő tavaszi időben. Ajánlom mindenféle sült hús vagy tofu mellé, én fehér grill kolbász mellé fogyasztottam, amihez nagyon jól illett az íze!


Hozzávalók (5-6 adaghoz)
  • ¼ vékonyabb jégcsapretek
  • fél citrom
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 ek cukor
  • 2 ek rizsecet
  • 1 csipet só
  • 60-70 ml víz
  • kevés yuzu wasabi (elhagyható)


Elkészítés
A jégcsapretket meghámozzuk és félbe, majd megint félbe vágjuk, hogy negyed csíkokat kapjunk. Ezeket a csíkokat fogjuk lehelet vékonyan felszeletelni. Egy lezárható edényben vagy tálban elkeverjük az olajat, az ecetet, a cukrot és a vizet, kicsit megsózzuk. Ha esetleg van otthon, akkor tehetünk bele egy nagyon kevés (yuzu ízesítésű) wasabi-t. A jégcsapretket és a szintén vékony szeletekre felvágott citromot tegyük a páclébe és legalább egy éjszakára hagyjuk a hűtőben állni.



Megjegyzések