Citromos pácolt jégcsapretek
A megannyi pácolt zöldség (tsukemono) sorát bővíti a mai poszt. A korábban már tárgyalt pácolt jégcsapretek (például itt vagy itt) újabb változatát hoztam ma nektek, ami igen üdítő hatással bír a melegedő tavaszi időben. Ajánlom mindenféle sült hús vagy tofu mellé, én fehér grill kolbász mellé fogyasztottam, amihez nagyon jól illett az íze!
Hozzávalók (5-6 adaghoz)
- ¼ vékonyabb jégcsapretek
- fél citrom
- 1 ek szezámolaj
- 2 ek cukor
- 2 ek rizsecet
- 1 csipet só
- 60-70 ml víz
- kevés yuzu wasabi (elhagyható)
Elkészítés
A
jégcsapretket meghámozzuk és félbe, majd megint félbe vágjuk, hogy negyed
csíkokat kapjunk. Ezeket a csíkokat fogjuk lehelet vékonyan felszeletelni. Egy
lezárható edényben vagy tálban elkeverjük az olajat, az ecetet, a cukrot és a
vizet, kicsit megsózzuk. Ha esetleg van otthon, akkor tehetünk bele egy nagyon kevés
(yuzu ízesítésű) wasabi-t. A jégcsapretket és a szintén vékony szeletekre
felvágott citromot tegyük a páclébe és legalább egy éjszakára hagyjuk a hűtőben
állni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése