Sajtkrémes édesburgonya
A korábbi édesburgonya saláta egészséges verziójának is tekinthetjük a
mai receptet, amiben a sajt, sonka helyett zöldségek és (sovány)
sajtkrém kerül. Nagyon finom bármilyen sült hús vagy tofu mellé.
Recept
Hozzávalók
- 1 db közepes édesburgonya
- 2 db nagyobb paradicsom
- 1/3 kígyóuborka
- 3 ek sajtkrém
- 1 ek majonéz
- 1 tk szójaszósz
- fekete szezámmag
- só, bors
Elkészítés
Az édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A paradicsomot és az uborkát szintén kisebb kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a sajtkrémet a majonézzel és a szójaszósszal, majd sózzuk, borsozzuk. A burgonyát, a paradicsomot és az uborkát belekeverjük a sajtkrémbe és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Tálaláskor szórhatunk a tetejére fekete szezámmagot, ami nemcsak a látványt, de az ízét is feldobja.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése