Édesburgonya-saláta
Az egyik abszolút kedvencem a japán krumplisaláta, ami bár hasonlít a miénkhez, mégis egy-két apró különbség nagyon finom variációt hozhat létre. Most ezt is megvariáljuk kicsit, ugyanis a sima burgonya mellé édesburgonyát teszünk, plusz kukoricát, bacon-t és még sajtot is! Ez is isteni obento-ba csomagolva ebédre!
Recept
Hozzávalók
- 3 db közepes nagyságú salátának való burgonya
- 1 db közepes édesburgonya
- 1 nagyobb répa (elhagyható)
- 8-10 dkg cheddar sajt (vagy egyéb sajt)
- 8-10 dkg kukorica (konzerv)
- 8-10 dkg sonka
- 1 húsleves kocka
- 4 ek majonéz
- 1 tojás
- só, bors
- petrezselyem (elhagyható)
Elkészítés
A burgonyákat és a répát meghámozzuk, az előbbit és a sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyákat feltesszük sós vízben főni, beledobjuk a húsleves kockát is. A répát uborka-szeletelővel vékony szeletekre vágjuk. A tojást egy mélyebb tálba felverjük és lazán lefedve fél percre a mikróba tesszük, majd kivesszük, megkavarjuk és újra betesszük. A lényeg, hogy félig megkeményedjen, ekkor összekeverjük a majonézzel. A megpuhult burgonyákat, ha kicsit kihűltek összekeverjük a majonézzel, és belekeverjük a sajtot, a kukoricát a répa szeleteket és az apró darabokra vágott sonkát és jól összekeverjük az egészet. Hűtőbe tesszük egy-két órára, a lényeg, hogy a tojás miatt egy kicsit keményebb salátát kapjunk, nem olyan folyósat, mint a hazai verzió. Tálaláskor külön tálkába, vagy a tányér szélére szedjük és megszórhatjuk aprított petrezselyemmel is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése