Még egy gyors tészta recept
A korábbi gyors spagetti tésztás recept után itt a következő, olyan estékre, amikor gyorsan szeretnénk valami finomat vacsorázni! :)
Vannak bizonyos ízkombinációk, amelyek Japánban nagyon népszerűek, mint például a mai spagetti receptben is megjelenő szójaszószos-vajas íz. Popcorn, chips, grillezett kukorica, és még rengeteg ételnél lehet megtalálni ezt a párosítást. A japános spagettik közül nekem ez a kedvencem, szinte bármit lehet hozzátenni, én ma egy vegetáriánus verziót mutatok be nektek, ami nem csak egyszerű, de ráadásul még gyorsan is elkészíthető!
Recept
Szójaszószos-vajas spagetti padlizsánnal és shiitake gombával
Hozzávalók (2 főre)
- fél csomag spagetti tészta
- 3 ek vaj
- 2 ek szójaszósz
- 4 shiitake gomba (vagy 6 kisebb csiperke)
- fél kisebb padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés
Sós vízben főzzük meg a tésztát. Amíg fő, addig mossuk meg és vágjuk kicsi darabokra a padlizsánt és a gombákat is, a fokhagymát tisztítsuk meg és reszeljük le. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, amíg habosodni kezd. Tegyük bele a fokhagymát és kicsit pároljuk meg. Egy-két perc után hozzáadhatjuk a padlizsánt, majd szintén egy-két perc párolás után mehet bele a gomba, és egyúttal öntsük rá a szójaszószt is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha megpuhult a padlizsán és a gomba, akkor tegyük rá az al dente-re főtt spagetti tésztát és nagy lángon egy perc alatt forgassuk össze a szósszal és a zöldségekkel. Tányérra szedve, szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: az eredeti receptben gomba és bacon volt, de a padlizsán isteni akár a paradicsomszószos tésztákhoz is. Lehet még készíteni bármilyen darált hússal, sonkával, halakkal, garnélával, de egyéb zöldségekkel is, mondjuk cukkinivel, vagy édesburgonyával.
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése