Ponzu-s jégcsapretek szósz hamburgerhez

Legutóbb tavaly novemberben volt japán hamburgeres recept a blogon, de a variálható, isteni finom szószoknak se vége, se hossza. Most egy számomra is újdonságnak számító jégcsapretkes szószt mutatok meg nektek, ami nemcsak a hamburgerhúshoz, de szinte bármilyen sült húshoz nagyon illik. A ponzu szószt az ázsiai boltokban lehet beszerezni, én nemrégiben Japánból hoztam magamnak egy üveggel, ami nagyon sokáig elég.


Recept

Hozzávalók
  • 2 ek ponzu
  • 2 ek cukor
  • 2 ek szezámolaj
  • 2 ek reszelt jégcsapretek
  • 1 ek víz

Elkészítés
Az összes hozzávalót összekeverjük, egy kis időre pihenni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A sült húsra vagy hamburgerhúsra kanalazva tálaljuk.





Megjegyzések