Ponzu-s jégcsapretek szósz hamburgerhez
Legutóbb tavaly novemberben volt japán hamburgeres recept a blogon, de a variálható, isteni finom szószoknak se vége, se hossza. Most egy számomra is újdonságnak számító jégcsapretkes szószt mutatok meg nektek, ami nemcsak a hamburgerhúshoz, de szinte bármilyen sült húshoz nagyon illik. A ponzu szószt az ázsiai boltokban lehet beszerezni, én nemrégiben Japánból hoztam magamnak egy üveggel, ami nagyon sokáig elég.
Recept
Hozzávalók
- 2 ek ponzu
- 2 ek cukor
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek reszelt jégcsapretek
- 1 ek víz
Elkészítés
Az összes hozzávalót összekeverjük, egy kis időre pihenni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A sült húsra vagy hamburgerhúsra kanalazva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése