Miso ramen leves házi tésztával
A ramen, ez a laktató, forró tészta leves, bár eredetileg Kínából származik, nagyon nagy népszerűségnek örvend Japánban. Régiónként változhatnak a feltétek vagy a leves ízesítése. Az én kedvencem a miso alappal készült leves, ezért most ezt mutatom be nektek.
Amit érdemes még tudni, hogy ehhez a leveshez egy speciális friss tésztát használnak Japánban (ha jól emlékszem valamelyik ázsiai élelmiszerboltban kapható is, talán fagyasztva), ezért megpróbáltam azt is elkészíteni. A próbálkozás félsikert hozott, mert bár ízre finom lett a tészta, állagra kicsit elrontottam, de a tapasztalatokról a bejegyzés végén bővebben olvashattok.
Recept
Hozzávalók
A tésztához:
- 43 dkg liszt (ez lehet kevert is, én most fehér lisztet használtam)
- 1 tojás + kb. 1 dl víz
- 1 ek olaj
- 1 tk só
A leveshez:
- 2 ek szójaszósz
- kb másfél liter víz
- fél dl sake (én fehérbort használtam)
- 4 ek miso paszta
- 2 ek húsleves alap
- kevés só
Feltétek:
- vaj
- kukorica
- babcsíra
- újhagyma
Elkészítés
Amíg a tészta pihen elkészíthetjük a levesalapot. Ez nagyon egyszerű lesz, minden hozzávalót egy lábasba öntünk és összeforraljuk.
Feltétnek és most a kedvenc kombinációmat vettem, a vajjal és kukoricával ízesített rament. Az újhagyma is nagyon jó a tetejére, és Japánban még babcsírát is szoktak a ramenekre tenni (azt sajnos éppen nem kaptam).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése