Sakura és obento
Egy hosszú és fáradtságos nap után írok most nektek, de meg kell mondanom, hogy megérte a fáradtságot a természetben elköltött ebéd. :) Aki még nem volt az ELTE Füvészkertben, vagy nem látott még japán cseresznyefát, annak érdemes kilátogatnia még holnap vagy jövő hétvégén a Sakura-ünnepre.
Természetesen én obentót készítettem, a blogra már felrakott receptek közül is használtam egy-kettőt, ami jól bevált korábban. Volt benne sushi japán omlettel és majonézzel, sajtoskrokett (recept lentebb), egyszerű sült koktélvirsli aranyos díszekkel és készítettem még japán krumplisalátát, a köret pedig rizs volt. A piknik pedig a rózsaszínben pompázó sakura fák látványával volt teljes. :)
Recept
Sajtos garnélás korokke
Hozzávalók
- 40 dkg krumpli, héjában megfőzve
- 1 kisebb fej hagyma, apróra vágva
- 1 garnélás szendvicskrém (vagy főtt koktélrák)
- kb. 5 dkg reszelt sajt
- 1 ek szójaszósz
- 1 tojás
- 2-3 ek liszt
- só, bors
- panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A főtt krumplit összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Kis golyókat formálunk vizes kézzel (így nem ragad hozzá a kezünkhöz a massza), ezeket aztán kilapítjuk, hogy korongokat kapjunk, majd kipanírozzuk. Én most először használtam igazi japán zsemlemorzsát, vagyis panko-t パン粉, ami szerintem jobb mint a mi zsemlemorzsánk, könnyebb volt vele panírozni a kroketteket.
Bő olajban kisütjük, amíg szép aranybarnák lesznek a krokettek.
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése