Gyömbéres sertéshús újburgonyával
Egy röpke gondolat, hogy miért is érdemes felcímkézni a lefagyasztott húsokat...
Egyik nap találtam egy jó receptet a kedvenc japán receptes oldalamon, gondoltam ki is próbálom, nagyon ínycsiklandónak nézett ki. Mivel tudtam, hogy van otthon csirkemell lefagyasztva, még húst sem kellett vennem, kimondottan boldogan mentem haza, kivettem a húst, vártam, hogy kiolvadjon. Amikor félig kiolvadt, persze csak akkor vettem észre, hogy ez bizony sertéshús, méghozzá felcsíkozott combhusi.
Ekkor jött az újratervezés...
Recept
Hozzávalók
- 25 dkg sertéshús
- 5 ek szójaszósz
- 2 ek cukor
- 1 csapott tk gyömbér (reszelt, vagy por)
- 1 tk édes chili szósz
- 1,5 tk keményítő vízben feloldva
- só
- olaj
Elkészítés
A húst vékony csíkokra vágjuk, sajnos nekem most adott volt az alakja, de hagyományosan vékony hússal készítik. Kevés olajon elkezdjük pirítani, sózzuk, és amint átsült hozzáadjuk a szósz alapanyagait: a szójaszószt, a cukrot, a gyömbért, a chili szószt, egy kevés vízzel felöntjük, amíg ellepi a húst. Ha jól összeforrt minden, akkor beleöntjük a vízben feloldott keményítőt, amelytől jól be fog sűrűsödni.
Köretnek most sütőben sült újburgonyát és zöld spárgát készítettem. A krumplit, párgát felvágtam kisebb darabokra, majd egyszerűen sóztam, borsoztam és bedobtam a sütőbe.
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése