Sajtkrémes édesburgonya

A korábbi édesburgonya saláta egészséges verziójának is tekinthetjük a mai receptet, amiben a sajt, sonka helyett zöldségek és (sovány) sajtkrém kerül. Nagyon finom bármilyen sült hús vagy tofu mellé.


Recept

Hozzávalók
  • 1 db közepes édesburgonya
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 1/3 kígyóuborka
  • 3 ek sajtkrém
  • 1 ek majonéz
  • 1 tk szójaszósz
  • fekete szezámmag
  • só, bors
Elkészítés 
Az édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A paradicsomot és az uborkát szintén kisebb kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a sajtkrémet a majonézzel és a szójaszósszal, majd sózzuk, borsozzuk. A burgonyát, a paradicsomot és az uborkát belekeverjük a sajtkrémbe és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Tálaláskor szórhatunk a tetejére fekete szezámmagot, ami nemcsak a látványt, de az ízét is feldobja.

Megjegyzések