Izakaya-kaja 1.

Gorgonzolás (kék sajtos) lepény
Hozzávalók
- 30-35 dkg gorgonzola vagy valamilyen kék penészes sajt
- 1 csomag leveles tészta
- 3-4 ek méz
Elkészítés
A leveles tésztát kinyújtjuk, vagy kitekerjük, ha már nyújtottat vettünk egy tepsibe, sütőpapírra. A sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd betoljuk az előremelegített 220 fokos sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, de nézzük időközben, mert nagyon fel tud puffadni a tészta, ilyenkor érdemes kilyukasztani, hogy ne csússzon az összes olvadt sajt egy oldalra. Ha szép barna a tészta széle, akkor ki is vehetjük. Még melegen csorgassuk rá a mézet, vágjuk fel falatnyi darabokra (vagy amekkorára szeretnénk).
Megjegyzés 1: most először a tepsi hátoldalán sütöttem a tésztát, mert túl hosszú volt a belsejéhez. Azonban rossz ötletnek bizonyult, ugyanis a sajt elkezdett lecsöpögni róla a sütőbe, úgyhogy ezt a verziót nem ajánlom!
Megjegyzés 2: a gorgonzola sajt egy viszonylag jól kenhető, krémes kék penészes sajt, azonban nem mindenhol kapható, és elég drága. Én most a 30 dkg sajtot 15 dkg gorgonzolából és 15 dkg márványsajtból raktam össze.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése