Oden soba leves

Még mindig hideg van, bár már haladunk a tavasz felé, ezért én még mindig sok meleg levest készítek. A következő recept pedig úgy jött létre, hogy nem volt kedvem boltba menni... Csak benéztem a hűtőbe, és egy finom vega, zöldséges leveshez volt itthon minden. Alapnak pedig a blog legelső receptjét, az oden-t vettem.


Hozzávalók (5-6 adaghoz)
  • 1 nagy tofu (25-30 dkg)
  • 1 nagy jégcsapretek
  • 3 nagy szál sárgarépa
  • 5-6 nagyobb csicsóka
  • 4-5 adag soba tészta
  • *4-5 ek szójaszósz
  • *2-3 ek mirin
  • *1 ek sake (száraz fehérbor)
  • *3 ek cukor
  • kb. 1,5 l dashi alaplé (porból vagy recept itt)
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek édes chili szósz

Elkészítés
A zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra, karikákra vágjuk. Egy nagy lábosban melegítjük a dashit (vagy vizet és később megy bele a por). Beletesszük a zöldségeket is, kissé megsózzuk. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a *-gal jelölt fűszereket. Addig főzzük, amíg minden zöldség megpuhul. A tofut kockákra vágjuk, egy műanyag dobozba tesszük, meglocsoljuk szójaszósszal és chili szósszal. Mikróban pár percig pároljuk.
A soba tésztát a szokásos módon megfőzzük, majd tálakba, vagy tányérokba szedjük, rá merjük a levest, a tetejére pedig teszünk pár kocka chilis tofut.


Megjegyzések