Oden soba leves
Még mindig hideg van, bár már haladunk a tavasz felé, ezért én még mindig sok meleg levest készítek. A következő recept pedig úgy jött létre, hogy nem volt kedvem boltba menni... Csak benéztem a hűtőbe, és egy finom vega, zöldséges leveshez volt itthon minden. Alapnak pedig a blog legelső receptjét, az oden-t vettem.
Hozzávalók (5-6 adaghoz)
- 1 nagy tofu (25-30 dkg)
- 1 nagy jégcsapretek
- 3 nagy szál sárgarépa
- 5-6 nagyobb csicsóka
- 4-5 adag soba tészta
- *4-5 ek szójaszósz
- *2-3 ek mirin
- *1 ek sake (száraz fehérbor)
- *3 ek cukor
- kb. 1,5 l dashi alaplé (porból vagy recept itt)
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek édes chili szósz
- só
Elkészítés
A zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra, karikákra vágjuk. Egy nagy lábosban melegítjük a dashit (vagy vizet és később megy bele a por). Beletesszük a zöldségeket is, kissé megsózzuk. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a *-gal jelölt fűszereket. Addig főzzük, amíg minden zöldség megpuhul. A tofut kockákra vágjuk, egy műanyag dobozba tesszük, meglocsoljuk szójaszósszal és chili szósszal. Mikróban pár percig pároljuk.
A soba tésztát a szokásos módon megfőzzük, majd tálakba, vagy tányérokba szedjük, rá merjük a levest, a tetejére pedig teszünk pár kocka chilis tofut.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése