Chilis-parmezános sült tofu
Néha elegem van a húsból, és ilyenkor mindig a tofuhoz fordulok. Ezer és egyféleképpen lehet elkészíteni, ezt a csodás és egészséges alapanyagot, ami Magyarországon ráadásul a megfizethető kategóriába tartozik (egy kiló normál tofu ára kb. 1000-1200 Ft között mozog). Én is készítettem már sokféle tofu ételt, ezúttal egy nagyon egyszerűen elkészíthető sült tofut olvashattok alább!
Recept
Hozzávalók
- 2 tofu (300 gr/darab)
- 2 púpozott ek liszt
- 3 ek chili szósz
- 1 kis csomag petrezselyem aprítva
- 2 ek reszelt parmezán
- 2 ek panko (zsemle) morzsa
- só, bors
- kevés olaj
Elkészítés
A tofukról leöntjük a levet és tiszta konyharuhába tekerve, egy nehezéket rájuk téve minden vizet kinyomunk (kb. 10-15 perc). Egy laposabb tálban összekeverjük a lisztet, a morzsát, a parmezánt és az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk a keveréket. A tofukat kisebb csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd chili szósszal bekenjük. A chili szószos tofu darabokat a morzsás-parmezános lisztbe forgatjuk, majd egy kiolajozott hőálló tálba tesszük. Előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük addig, amíg szép aranybarna lesz a külsejük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése