Negiyaki
Vagyis a hagymával készült okonomiyaki! :)
Recept
Hozzávalók
Elkészítés
A recept szinte ugyanaz, csak a káposzta helyett újhagymát vágunk fel nagy mennyiségben. Ugyanúgy mehet bele bármi, a tetejére pedig majonéz, nori, katsuo bushi és okonomiyaki szósz (recept a fentebbi linken) dukál.
Recept
Hozzávalók
- egy csomag újhagyma
- 1 nagy (L) tojás
- kb. két-három ek liszt
- kb. 1-2 dl víz
- só, bors
- 1-2 ek majonéz
- szószhoz hozzávalók (lásd a linken)
- nori por
- katsuo bushi halpehely
Elkészítés
A hagymákat vágjuk fel nagyon vékonyra, tegyük egy tálba, üssük rá a tojás, és adjunk hozzá annyi lisztet, vizet, amiből egy jó sűrű palacsintatészta jellegű massza lesz. Sózzuk, borsozzuk. Ekkor mehetnek bele a feltétek, ami lehet darált hús, apróra vágott hal, bacon, sonka, szalámi, kolbász, esetleg kukorica, edamame bab, stb. Én most hijiki-vel készítettem, amit előtte beáztattam, majd szokásosan cukorral, mirin-nel és szójaszósszal puhára pároltam, tehát már alapvetően egy kellemes ízt adott a negiyaki-nak. Jól elkevertem a masszában, majd egy kicsi serpenyőben kevés olajat hevítettem és a negiyaki lepényeket mindkét oldalunkon szép barnára sütöttem (kb. 5-6 perc oldalanként). A tetejére mehet z okonomiyaki szósz, a majonéz, a nori-por és a katsuo bushi halpehely is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése