Édes-szójás-majonézes husi
Ebben a hónapban nem sok időm volt főzni, főleg nem időigényes ételeket. A mostani recept viszont nagyon gyorsan elkészül, és előnye, hogy bármilyen húsból vagy halféléből elkészíthető. És persze finom is... :)
Recept
Hozzávalók (2-3 főre)
- 40 dkg hús kis darabokra vágva
- 2 ek étkezési keményitő
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek cukor
- 1 ek mirin
- 1 ek majonéz
- 1 szál újhagyma
- szezámmag (elhagyható)
- só, bors
- kevés olaj
A falatnyi darabokra vágott húsokat egy tálban jól elkeverjük a keményítővel, kicsit sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kb 10 percet állni. A szójaszószt, a mirint, a cukrot és a majonézt egy kis lábosban összefőzzük (mikróban is lehet egy tálban, a lényeg,hogy a cukor feloldódjon). Ha kissé kihűlt, akkor a keményítős húshoz adjuk, jól elkeverjük, majd a húsokat egy kevés olajon serpenyőben jól megpirítjuk. A sertés- és csirkehúsnál figyeljünk oda, hogy teljesen átsüljön, legalább 10-12 percig pirítsuk közepes lángon.
A tetejüket megszórjuk vékonyra vágott újhagymával és/vagy szezámmaggal. Főtt rizzsel vagy hideg soba tésztával is nagyon finom, én ez alkalommal készítettem hozzá egy gyors, hideg, tonhalas-hijikis-sárgarépás chirashi zushi jellegű rizst.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése