Hideg donburimono, avagy füstölt lazac avokádóval rizságyon
Recept
Hozzávalók
- 1 csomag füstölt lazac (én Aldiban vettem, az nagyon megéri és finom is)
- fél avokádó
- 1,5 ek olívaolaj
- 1 tk ecet (én most almaecetet használtam)
- 1 tk citromlé
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk cukor
- 1 tk szezámmag
- bors
- főtt rizs
Elkészítés
A szószhoz keverjük össze egy kisebb tálban az olajat, az ecetet, a citromlevet, a szójaszószt, a cukrot és a szezámmagot, adjunk hozzá egy kevés borsot is. Ebbe a szószba tegyük bele a falatnyi darabokra felvágott lazacot és az avokádót. Fedjük le, mehet a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. Főzzünk kevés rizst, és vagy a meleg rizsre tegyük rá tálaláskor a lazacot, vagy akár obento-nak is mehet hideg rizzsel. Körülbelül két adagnyi lesz belőle. A tetejére szeletelhetünk újhagymát.
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése