Még egy gyors tészta recept

A korábbi gyors spagetti tésztás recept után itt a következő, olyan estékre, amikor  gyorsan szeretnénk valami finomat vacsorázni! :)

Vannak bizonyos ízkombinációk, amelyek Japánban nagyon népszerűek, mint például a mai spagetti receptben is megjelenő szójaszószos-vajas íz. Popcorn, chips, grillezett kukorica, és még rengeteg ételnél lehet megtalálni ezt a párosítást. A japános spagettik közül nekem ez a kedvencem, szinte bármit lehet hozzátenni, én ma egy vegetáriánus verziót mutatok be nektek, ami nem csak egyszerű, de ráadásul még gyorsan is elkészíthető!




Recept

Szójaszószos-vajas spagetti padlizsánnal és shiitake gombával

Hozzávalók (2 főre)
  • fél csomag spagetti tészta
  • 3 ek vaj
  • 2 ek szójaszósz
  • 4 shiitake gomba (vagy 6 kisebb csiperke)
  • fél kisebb padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
Elkészítés

Sós vízben főzzük meg a tésztát. Amíg fő, addig mossuk meg és vágjuk kicsi darabokra a padlizsánt és a gombákat is, a fokhagymát tisztítsuk meg és reszeljük le. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, amíg habosodni kezd. Tegyük bele a fokhagymát és kicsit pároljuk meg. Egy-két perc után hozzáadhatjuk a padlizsánt, majd szintén egy-két perc párolás után mehet bele a gomba, és egyúttal öntsük rá a szójaszószt is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha megpuhult a padlizsán és a gomba, akkor tegyük rá az al dente-re főtt spagetti tésztát és nagy lángon egy perc alatt forgassuk össze a szósszal és a zöldségekkel. Tányérra szedve, szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: az eredeti receptben gomba és bacon volt, de a padlizsán isteni akár a paradicsomszószos tésztákhoz is. Lehet még készíteni bármilyen darált hússal, sonkával, halakkal, garnélával, de egyéb zöldségekkel is, mondjuk cukkinivel, vagy édesburgonyával.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések