2014. március 14., péntek

Itoshii étterem - all you can eat sushi és japán grill ételek

Februárban a Nyugati környékén sétálgatva vettem észre a táblát, amely egy új japán éttermet hirdetett. Nem is akármilyet! All you can eat sushi és japán grill ételek. Összefutott a nyál a számban... Mivel a nyitási akció 30% kedvezményt ígért a vacsora árából, hívtam is a barátnőimet, hogy ezt ki kell próbálnunk.
Egy csütörtök este mentünk, amikor beléptünk csak egy asztal volt foglalt az igencsak tágas étteremben. Utánunk azonban jöttek egész sokan, emiatt mondjuk kicsit le is lassult az ételek érkezése, de nem volt nagy a várakozási idő. Nagyon tetszett nekünk, hogy nem pincérnél kell leadni a rendelést, hanem minden asztal kap egy saját tabletet, amiben képpel együtt fel van sorolva az összes rendelhető étel (az italokat külön kell megrendelni, mert azoknak az ára nincs benne az alapárban.) Egy főre 5 rendelés adható le egyszerre. Mi kihasználtuk az összeset és megpróbáltunk minél több dolgot megkóstolni. :)
Először lassan kezdtünk egy kis miso leves, egy kis sült tofu. Mindkettő nagyon jó volt! Utána jöttek a sushik! Amit mindenképpen ki kell próbálni, az a flambírozott lazac és vörös tonhal!!! Hasonlót eddig csak Japánban ettem, persze a sushik mérete itt sem közelíti meg a japán sushik méretét. A tempurák is nagyon jók, a garnélarákok végre jó termetesek, és tökéletesen vannak kisütve. Én még kirendeltem vagy három adag grillezett szószos marhahúst is, ami pedig egyenesen mennyei volt!! :)
Két és fél órát lehet étkezni, de vigyázni kell, nehogy kirendeljünk annyi ételt, amit nem tudunk megenni, mert az asztalon maradt ételekért a végén plusz összeget számítanak fel. Ez Japánban is igy van minden all you can eat étteremben, és plusz pozitivum, hogy a pincérünk már az elején felhivta erre a figyelmünket. A vacsora végén pedig minden vendégnek jár egy gombóc fagyi, amiből mi a japán zöld teásat kértük, ami nagyon jó választás volt.

Összességében ajánlani tudom az Itoshii-t, nagyon megérte kipróbálni, de hangsúlyoznom kell, hogy azon az áron, amiért mi voltunk. A teljes árat kicsit drágállom, de különleges alkalmakkor biztosan vissza fogok még menni, mert nagyon jók az ételek, a pincérek kedvesek, és még az üzletvezető is kimondottan figyelmes volt velünk. Kaptunk sushi specialitást is. :)

3 megjegyzés:

 1. Ne haragudj, de szerintem te nem jártál még rendes japán étteremben. Vagy szponzorált hirdetés amit írtál, mert ami ezen a helyen folyik az a japán ételek szét-meggyalázása.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ráadásul rengeteg embertől hallom, hogy nem rendesek a pincérek. Szóval az sem teljesen igaz, hogy jó a kiszolgálás.

   Törlés
 2. Mivel lassan négy éves a poszt, és azóta nem voltam az Itoshii-ban, ezért a mai állapotokról nem tudok nyilatkozni, ahogyan nem is teszem. Lehet azóta már nem olyan a színvonal, én a nyitás után voltam nem sokkal, többed magammal, olyan emberekkel, akik mind jártak Japánban is, és mind meg voltunk elégedve, ahogyan azt fentebb írtam.
  Nem szponzorált poszt, nincsenek szponzorált posztok a blogomon.

  És amúgy elég sok japán étteremben jártam az elmúlt 15 évben, főleg Japánban! :) :)

  VálaszTörlés