Zöld teás cupcake citromos frosting-gal

Itt is van az új év első bejegyzése! May many more follow! :)

Nem mondható, hogy édesszájú lennék, de a zöld teás süteményekben az a jó, hogy a tea alapvető enyhe keserűsége kiegyensúlyozza a cukor édességét. Persze megint csak azt tudom mondani, hogy a recepttől kicsit el lehet térni, ha valaki nagyon édesen szereti a cupcake-et, akkor ne tegyen bele annyi zöld tea port. Ugyanez érvényes a citromos frosting-ra is, amit felülre kenünk, ha valaki nagyon citromosan szeretné, az tegye bele egy egész citromnak a kifacsart levét, én most csak féllel csináltam, és inkább az édesebb ízek domináltak a cupcake tetején is. Nekem most például nem volt annyi tea por itthon, hogy nagyon zöld legyen a süti és igazán kijöjjön a zöld tea markáns íze, de még így is nagyon finom lett!

Akinek van otthon muffin sütéshez való tepsije, az neki is láthat ennek a végtelenül könnyen és gyorsan elkészíthető receptnek, és már meg is van a hétvégi édesség!







Recept

Hozzávalók (12 darabhoz)

Cupcake

  • 20 dkg liszt
  • kb. 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek. zöld tea por (ázsiai élelmiszereket árusító üzletekben kapható)
  • kb. 1 dl tej
  • fél dl növényi olaj
  • púpozott tk. sütőpor
  • csipet só


Frosting


  • 2 ömlesztet sajtkrém
  • fél vagy 1 citrom facsart leve
  • kb. 4-5 ek. átszitált, csomó mentesen elkavart porcukor


Elkészítés


Mint minden sütis recept, ez is azzal kezdődik, hogy a sütőt előmelegítjük 180 fokon.

A lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport elkeverjük egy mélyebb tálban. Külön összevegyítjük a tejet és az olajat, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz a tálba, és körülbelül 2 perc alatt közepes fokozaton összedolgozzuk. Ekkor hozzáadjuk a zöld tea port és a tojás, és újabb 2 percig keverjük. Beletesszük a kis muffin papírokat a formákba, a masszával minden formát úgy a háromnegyedéig megtöltünk, majd betesszük az előmelegített sütőbe, körülbelül 15 percre. Érdemes néha ránézni, mert sütőtől függ, hogy mennyi idő kell neki. Nekem gázsütőm van, ebben 15 perc után le is tudtam kapcsolni, mielőtt még az alja elkezdett volna a kelleténél jobban megbarnulni.

Amíg sül a cupcake el tudjuk készíteni a frosting-ot. Ehhez nem kell mást tennünk, mint egy tálban kicsit eldolgozni a sajtkrémet, hozzáadni és beledolgozni a citromlevet, majd szépen lassan elkeverni benne a szitált porcukrot, hogy az ne tudjon összecsomósodni.

Amikor a cupcake-ek teljesen kihűltek, akkor vagy zacskóba töltve, vagy az én esetemben a tavaly az Ikeában beszerzett "profi" tortadíszítő szettemmel, szépen a cupcake-ek tetejére nyomjuk a frosting-ot, kicsit hűtőbe tesszük és már lehet is fogyasztani! :)   

Megjegyzések