Maradékfelhasználással egybekötött rizsleves

Már volt két hasznos rizsleves recept korábban a blogon (lásd itt), de mivel szinte mindig sok rizst főzök, ezért úgy érzem lesz még több is! :)
A maradékfelhasználás egyik legjobb módja a rizsleves készítése, ma a múlt heti recept (lásd itt) maradékait hasznosítottam egy finom és laktató ételben!


Recept

Hozzávalók (kb. 3 adaghoz)
  • 2 adag főtt rizs (kb. 25 dkg)
  • 2 tojás
  • 2,5 dl dashi lé (recept itt vagy porból is jó)
  • 2-2,5 dl víz
  • 2 ek szójaszósz
  • egyéb maradékok

Elkészítés
Forraljuk fel a dashi-t, a vizet és a szójaszószt, majd tegyük bele a rizst. 1-2 perc után jöhet is a felvert tojás, amit hozzáadva rögtön kezdjük el kevergetni a levest, elég szintén pár percig, aztán igazából kész is! :)
Magában is fogyasztható, vagy lehet bele keverni bármilyen kész ételt: konzerv tonhalat, sonkát apróra vágva. Én most a maradék párolt zöldséggel és tofus csirke húsgolyóval ettem, amivel szintén nagyon finom volt.


Megjegyzések