2017. május 28., vasárnap

Chilis-gyömbéres töltött mini paprikák

A minap a Lidl-ben jártamban találtam mini színes paprikákat, amik nagyon hasonlítottak a Japánban kapható piman nevezetű mini zöld paprikához. Le is voltak értékelve, úgyhogy gyorsan vettem egy dobozzal, hogy majd valamire felhasználom. Ebből született a mai poszt!



Recept

Hozzávalók
  • 10 mini kaliforniai paprika (vagy 2-3 nagy)
  • 20 dkg darált pulykahús
  • 1-2 nagy mozzarella
  • 4 ek édes chili szósz
  • 3 ek reszelt gyömbér
  • 1 ek szójaszósz
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
Elkészítés
A paprikákat megmossuk, a tetejüknél késsel felvágjuk és kiszedjük a csumájukat. A mozzarellákat lecsepegtetjük és apró darabkákra vágjuk. A húst összekeverjük a chili szósszal, a gyömbérrel, a szójaszósszal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a mozzarella darabokat is hozzáadjuk. Mindezt beletöltjük a paprikákba (ha esetleg kimaradna belőle, akkor nagyon jó hamburgerhúsnak is). Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk, belehelyezzük magas lángon a paprikákat, pár percenként megforgatjuk őket, hogy minden oldalon jól pörkölődjenek, majd levesszük a lángot és fedő alatt hagyjuk 10 percig párolódni, hogy a hús is átsüljön. (Ha nagy kaliforniai paprikákat töltünk, akkor érdemesebb az egészet fóliával lefedve a sütőbe tenni, hogy a paprika is finoman megpuhuljon.) Ha elkészültek, akkor kivesszük a paprikákat a serpenyőből és kis tálkákban tálaljuk, kínálhatunk mellettük majonézt vagy még egy kevés édes chili szószt is. Sörkorcsolyának kiváló! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése