Üvegtészta-saláta
Az üvegtésztát leginkább levesben lehet elképzelni, de hideg-meleg salátának is isteni választás. Egy nagyon egyszerű receptet hoztam ma, amit lehet variálni más hússal (csirke, pulyka, tonhal, stb.), de akár más tésztával is (cérnametélt, rizstészta, stb.).
Recept
Hozzávalók
- 25 dkg marhahús (pl.felsál)
- 2 adag üvegtészta
- 2 szál szárzeller (elhagyható)
- 1 konzerv bambusz
- fél konzerv kukorica
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek chili szósz
- 1 ek cukor
- 1-2 kk szezámmag
- 1 ek szezámolaj
- só, bors
Elkészítés
A marhahúst falatnyi vékony darabokra vágjuk, az üvegtésztát forralt vízbe áztatjuk (kb. 10 percre). Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban szezámolajat hevítünk, majd hirtelen megpirítjuk a marhahúst. Felöntjük szójaszósszal, chiliszósszal, cukrozzuk, borsozzuk. (Sózzuk, izlésünknek megfelelően.) Pár perc után hozzáadjuk a lecsöpögtetett bambuszt és közepes lángon, kavargatva 10 percig főzzük. Ezután mehet bele a vékony csíkokra vágott szárzeller és a kukorica. Végül belekeverjük a lecsepegtetett üvegtésztát is. Szezámmaggal megszórva tálaljuk. Hidegen és melegen is egyaránt nagyon finom!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése