Üvegtészta-saláta

Az üvegtésztát leginkább levesben lehet elképzelni, de hideg-meleg salátának is isteni választás. Egy nagyon egyszerű receptet hoztam ma, amit lehet variálni más hússal (csirke, pulyka, tonhal, stb.), de akár más tésztával is (cérnametélt, rizstészta, stb.).


Recept

Hozzávalók
  • 25 dkg marhahús (pl.felsál)
  • 2 adag üvegtészta
  • 2 szál szárzeller (elhagyható)
  • 1 konzerv bambusz
  • fél konzerv kukorica
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek chili szósz
  • 1 ek cukor
  • 1-2 kk szezámmag
  • 1 ek szezámolaj
  • só, bors

Elkészítés
A marhahúst falatnyi vékony darabokra vágjuk, az üvegtésztát forralt vízbe áztatjuk (kb. 10 percre). Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban szezámolajat hevítünk, majd hirtelen megpirítjuk a marhahúst. Felöntjük szójaszósszal, chiliszósszal, cukrozzuk, borsozzuk. (Sózzuk, izlésünknek megfelelően.) Pár perc után hozzáadjuk a lecsöpögtetett bambuszt és közepes lángon, kavargatva 10 percig főzzük. Ezután mehet bele a vékony csíkokra vágott szárzeller és a kukorica. Végül belekeverjük a lecsepegtetett üvegtésztát is. Szezámmaggal megszórva tálaljuk. Hidegen és melegen is egyaránt nagyon finom!


Megjegyzések