Ebi hambagu chilis majonézzel

Mennyi, mennyi hanbagut készítettem már! Egy-két recept is felkerült a blogra (például itt és itt), de garnélával eddig még nem próbáltam! Amúgy is imádom a tengeri herkentyűket és a tofut is, mi sem lehet jobb mint, amikot ezeket egybedolgozzuk. Hidegen, melegen, vacsinak, obento-ba, mindenhogy isteni, könnyű étek az ebi hanbagu!


Recept

Hozzávalók

  • 25 dkg garnéla rák
  • 1 tofu
  • 1 tojás
  • 1 ek panko morzsa
  • 2-2 ek majonéz
  • 1 ek édes chili szósz
  • 1-2 szál friss petrezselyem
  • só, bors
  • panko morzsa, olaj a sütéshez
Elkészítés
A garnélákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. A tofut egy tálban villával összetörjük, összekeverjük a garnélával, teszünk bele 1 tojást, 1-2 ek majonézt, panko morzsát, sózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. Kézzel formázható masszát szeretnénk kapni. Egy evőkanálnyi adagból gombócokat formázunk, amiket panko morzsába görgetünk és kicsit kilapítva kerek lepényeket sütünk ki kevés olajon egy serpenyőben. Mellé összekeverjük a majonézt és a chili szószt, amibe friss petrezselymet aprítunk.

Megjegyzések