2017. április 1., szombat

Chilis-parmezános sült tofu

Néha elegem van a húsból, és ilyenkor mindig a tofuhoz fordulok. Ezer és egyféleképpen lehet elkészíteni, ezt a csodás és egészséges alapanyagot, ami Magyarországon ráadásul a megfizethető kategóriába tartozik (egy kiló normál tofu ára kb. 1000-1200 Ft között mozog). Én is készítettem már sokféle tofu ételt, ezúttal egy nagyon egyszerűen elkészíthető sült tofut olvashattok alább!


Recept

Hozzávalók
  • 2 tofu (300 gr/darab)
  • 2 púpozott ek liszt
  • 3 ek chili szósz
  • 1 kis csomag petrezselyem aprítva
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 2 ek panko (zsemle) morzsa
  • só, bors
  • kevés olaj

Elkészítés
A tofukról leöntjük a levet és tiszta konyharuhába tekerve, egy nehezéket rájuk téve minden vizet kinyomunk (kb. 10-15 perc). Egy laposabb tálban összekeverjük a lisztet, a morzsát, a parmezánt és az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk a keveréket. A tofukat kisebb csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd chili szósszal bekenjük. A chili szószos tofu darabokat a morzsás-parmezános lisztbe forgatjuk, majd egy kiolajozott hőálló tálba tesszük. Előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük addig, amíg szép aranybarna lesz a külsejük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése