Édesburgonya-saláta

Az egyik abszolút kedvencem a japán krumplisaláta, ami bár hasonlít a miénkhez, mégis egy-két apró különbség nagyon finom variációt hozhat létre. Most ezt is megvariáljuk kicsit, ugyanis a sima burgonya mellé édesburgonyát teszünk, plusz kukoricát, bacon-t és még sajtot is! Ez is isteni obento-ba csomagolva ebédre!

Recept

Hozzávalók
  • 3 db közepes nagyságú salátának való burgonya
  • 1 db közepes édesburgonya
  • 1 nagyobb répa (elhagyható)
  • 8-10 dkg cheddar sajt (vagy egyéb sajt)
  • 8-10 dkg kukorica (konzerv)
  • 8-10 dkg sonka
  • 1 húsleves kocka
  • 4 ek majonéz 
  • 1 tojás
  • só, bors
  • petrezselyem (elhagyható)
Elkészítés
A burgonyákat és a répát meghámozzuk, az előbbit és a sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyákat feltesszük sós vízben főni, beledobjuk a húsleves kockát is. A répát uborka-szeletelővel vékony szeletekre vágjuk. A tojást egy mélyebb tálba felverjük és lazán lefedve fél percre a mikróba tesszük, majd kivesszük, megkavarjuk és újra betesszük. A lényeg, hogy félig megkeményedjen, ekkor összekeverjük a majonézzel. A megpuhult burgonyákat, ha kicsit kihűltek összekeverjük a majonézzel, és belekeverjük a sajtot, a kukoricát a répa szeleteket és az apró darabokra vágott sonkát és jól összekeverjük az egészet. Hűtőbe tesszük egy-két órára, a lényeg, hogy a tojás miatt egy kicsit keményebb salátát kapjunk, nem olyan folyósat, mint a hazai verzió. Tálaláskor külön tálkába, vagy a tányér szélére szedjük és megszórhatjuk aprított petrezselyemmel is.

Megjegyzések