2016. február 27., szombat

Édes-szójás-majonézes husi

Ebben a hónapban nem sok időm volt főzni, főleg nem időigényes ételeket. A mostani recept viszont nagyon gyorsan elkészül, és előnye, hogy bármilyen húsból vagy halféléből elkészíthető. És persze finom is... :)



Recept

Hozzávalók (2-3 főre)
  • 40 dkg hús kis darabokra vágva
  • 2 ek étkezési keményitő
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek cukor
  • 1 ek mirin
  • 1 ek majonéz
  • 1 szál újhagyma
  • szezámmag (elhagyható)
  • só, bors
  • kevés olaj
Elkészítés
A falatnyi darabokra vágott húsokat egy tálban jól elkeverjük a keményítővel, kicsit sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kb 10 percet állni. A szójaszószt, a mirint, a cukrot és a majonézt egy kis lábosban összefőzzük (mikróban is lehet egy tálban, a lényeg,hogy a cukor feloldódjon). Ha kissé kihűlt, akkor a keményítős húshoz adjuk, jól elkeverjük, majd a húsokat egy kevés olajon serpenyőben jól megpirítjuk. A sertés- és csirkehúsnál figyeljünk oda, hogy teljesen átsüljön, legalább 10-12 percig pirítsuk közepes lángon.
A tetejüket megszórjuk vékonyra vágott újhagymával és/vagy szezámmaggal. Főtt rizzsel vagy hideg soba tésztával is nagyon finom, én ez alkalommal készítettem hozzá egy gyors, hideg, tonhalas-hijikis-sárgarépás chirashi zushi jellegű rizst.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése