Újabb pácolt padlizsán

A pácolt zöldségek sorához adok egy új receptet ma. Már volt egy pácolt padlizsán a blogon, de azt szójaszósszal ízesítettük, a mai receptben pedig dashi alapú páclevet fogunk használni. A korábbi tsukemono recepteket is ajánlom figyelmetekbe, a pácolt fokhagymát, gyömbért, jégcsapretket.



Recept

Hozzávalók
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 dl víz
  • 1 csomag dashi por
  • 1 ek cukor (vagy 1 tk, ha valaki nem szeretné édesen)
  • 1 tk mirin
  • 1 kis darab gyömbér
Elkészítés
A padlizsánt falatnyi darabokra vágjuk, majd besózzuk. Kb. 10 perc múlva kinyomkodjuk belőle a keserű levet. A vizet felforraljuk, egy kis bögrébe öntjük és mehet bele a dashi por, a mirin és a cukor. Egy jól zárható dobozba, zacskóba vagy üvegbe tesszük a nyers padlizsánfalatokat, ráöntjük a kissé kihűlt páclevet és megszórjuk a kicsi vékony csíkokra vágott gyömbérrel. Hűtőbe tesszük legalább pár órára. Tálaláskor megszórhatjuk pirított szezámmaggal is. Bármilyen sült húshoz isteni, például a szójás-sakes sertéssel, aminek a receptjét itt találjátok!

Megjegyzések