Pácolt fokhagyma

A japánok szinte bármelyik zöldségből tudnak isteni tsukemono-t, avagy pácolt zöldséget készíteni. Ezek nem csak finomak, de nagyon egészségesek is, majdnem mindegyikben nyers zöldség van ugyanis. A korábbi tsukemono receptek (itt és itt) után egy újabbat mutatok be, ami nemcsak gyors és egyszerű, de isteni bármilyen sült húshoz, főleg most a barbecue szezonban, mivel ez a fokhagyma sós is, édes is és még csípős is!


Recept

Hozzávalók
  • 1 fej fokhagyma összes gerezdje megtisztítva
  • 1-2 dl szójaszósz (az üveg méretétől függően)
  • 1-2 ek mirin (attól függően, hogy mennyi szójaszószt használunk)
  • 1 tk méz
  • 1 chili paprika vékonyra vágva (kimagozva)
Elkészítés 
A szójaszószt, a mirin-t, a mézet és a chili paprikát összefőzzük egy kisebb lábosban. A megtisztított fokhagymagerezdeket egy kisebb, jól zárható (pl. csatos) üvegbe tesszük és ráöntjük a forró szójaszószos levet. Az a jó, ha minél kevesebb hely marad a levegőnek, ezért tegyük akkora üvegbe, amiben a lé majdnem az üveg szájáig ér. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd zárjuk le és tegyük hűtőbe. Legalább egy napig pácoljuk, és kb 1-2 hetet eláll a hűtőben.

 

Megjegyzések