Japán bab-curry

Már nem egyszer olvashattatok curry receptet a blogon, be kell vallanom, az egyik kedvenc ételem, akár az indiai, akár a japán receptről beszélünk. Ma is egy nagyon finom curry-t ismerhettek meg, ez most darált marhával készül, de igazából, azt kihagyva isteni vegetáriánus étel lesz belőle!


Recept

Hozzávalók (4 főre)
  • 30 dkg bab (bármilyen fajta, konzerv)
  • 15-20 dkg darált hús
  • 1-2 nagy fej hagyma
  • 1 nagy zöld californiai paprika
  • 1-1 tk curry por, koriander, kurkuma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv aprított paradicsom (vagy 2-3 friss)
  • só, bors
  • vaj a sütéshez

Elkészítés
A hagymát és a paprikát apróra vágjuk (a paradicsomot is , ha frisset használunk). Kevés vajon egy mélyebb lábasban elkezdjük pirítani a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst. Fűszerezzük a curry-vel, a korianderrel, kurkumával, majd mehet bele a paprika. Ha kicsit megpirult a paprika (de vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg!), akkor adjuk hozzá a paradicsomot és a babot, felöntjük az egészet 2-3 dl vízzel. Lefedve 10-15 percig főzzük.

Megjegyzés: a hagyma, fokhagyma és hús mennyiségét mindenki igény szerint variálhatja, én személy szerint jó hagymásan, fokhagymásan, és jó sok hússal szeretem a curry-t! Illetve a paradicsom helyett lehet beletenni joghurtot, azzal is nagyon finom!

Megjegyzések