Egy gyors és laktató udon leves

Hihetetlen, de ma kivételesen nincs meleg vagy majdnem száz százalékos páratartalom, szinte hűvös van. Úgyhogy szintén kivételesen júniusban meleg levest főztem! Egyszerű, gyors, szívet melengető, mindenkinek ajánlom! :)


Recept

Hozzávalók (2 főre)
  • 4 szelet sonka (elhagyható)
  • 2 adag udon tészta
  • pár zöld-fűszer levél (én shiso-t használtam)
  • 1 dl mentsuyu lé (recept itt)
  • 2 ek cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek rizsecet
  • 2-3 dl víz  
  • 1 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma egészben
  • só, szezámmag

Elkészítés
A leves alapanyagokat (mentsuyu, cukor, szójaszósz, rizsecet, fokhagyma, víz, csipet só) jól összefőzzük, egészen addig, amíg az egész gerezd fokhagymák teljesen átpuhulnak, kóstoljuk meg, és fűszerezzük még ha kell. Ekkor beletesszük a tésztát, 3-4 perc alatt azt is puhára főzzük, beleütjük az egész tojást, jól elkeverjük és 2 perc forralás után lekapcsoljuk a levest. Tálkába szedjük a tésztával és annyi lével, amennyi jólesik, a tetejére halmozhatunk sonkacsíkokat, megszórhatjuk valamilyen durvára aprított zöld-fűszerrel és szezámmaggal is. Lehet egyéb japán tésztákkal, például soba-val vagy sómen-nel is készíteni.


Megjegyzések