A japán természet lágy ölén

Nemrégiben sikerült elég sok új, csodás helyre eljutnom, amelyek közül kettőt szeretnék ma bemutatni nektek. Az első a Kiotó prefektúra déli részén található Sekibutsu no michi, avagy Kőbuddha-út, egy kellemes séta a természetben, ahol régi, sziklákba faragott buddha szobrokkal találkozhatunk. A kiindulópontot és a célt is egy-egy buddhista templom jelzi, előbbi a Gansenji 岩船寺, utóbbi pedig a többek között a 9 meditáló Amida buddha szobráról híres Jóruriji 浄瑠璃寺 templom.

A második hely, ahova sikerült eljutnom a Shiga prefektúrában található Biwa-tó nyugati partján található Shirahige szentély, amely a tóban elhelyezett piros torii kapujáról híres. A másik ugyanilyen kapu a még híresebb hiroshima-i Itsukushima szentélynél van, amit 12 éve látogattam és érintettem meg, ugyanis akkor visszahúzódott a tenger és be is sétálhattunk a kapuig.

Japánt többek között a természeti szépségei miatt is szeretem, így több, a helyi állat- és növényvilágot megörökítő kép is helyet kapott a mostani bemutatóban. A következő ilyen képsor júliusban jön, akkor az akame-i 48 vízesésról is láthattok majd pár fotót!


Sekibutsu no michi











Shirahige szentély és környéke



















Megjegyzések