2014. július 4., péntek

A kaiten sushi szépségei

Sushi, sushi, sushi... nem lehet megunni, legalább is az igazi japán sushit nem. Ahogy én egyszer-egyszer a "magyar" sushikon fintorgok, úgy biztos vannak japánok, akik a legolcsóbb kaiten sushi-t nem igazán neveznék sushinak (ha jól tudom géppel készülnek, tehát már ezért sem). Az alábbi képek is bizonyítják, a tényt, amit sajgó szívvel kell konstatálnom, hogy bizony Japánban a legolcsóbb kaiten sushi (forgó/keringő sushi) is jobban néz ki és első kezű tapasztalatból tudom, hogy finomabb is, mint bármi itthon nálunk...

Szinte megigéz a sok kis tányérka, ahogy megy körbe-körbe, és a tizenakárhanyadik tányér után is, amikor már a második gombot is ki kellett gombolni a nadrágon, még akkor is kívánja a szemünk...szinte már önkínzásba mehet át a dolog. Minden tányéron két nagy nigiri vagy gunkan van, maki sushi szinte nincs is, talán csak uborkás. A legolcsóbb hely, amit kipróbáltam Yokohamában volt, ahol ebédidőben 96 yen volt egy tányér (áfával!), ami körülbelül 200 forint. Jómagam 5-6 tányérral teljesen jóllakom, de az eddigi személyes rekordom az 10 tányér!!! :)

Ha Japánban járnátok a közeli vagy távoli jövőben, akkor mindenképpen próbáljátok ki valamelyik nagyobb kaiten sushi láncot, van olcsóbb, drágább, de igazából egyikkel sem fogtok nagyot csalódni! :) Sok helyen még játékokat, akár sushi-s kulcstartót is lehet nyerni, ha elég tányérkát dobálunk be a visszaadó pultba és elég szerencsések vagyunk.

És most nézzünk néhány fotót a sushikról!

Kérek mindenkit, hogy húzódjunk hátrébb a számítógéptől, laptoptól, tablettől, mert heveny nyálcsorgás veszélye állhat fenn a képek láttán! :) :) :)

Inarizushi - a kedvencem :)

Vörös tonhal, az egyik legfinomabb nyers hal

Egy helyi variáció: sertéssült és újhagyma japán szósszal

A gunkanok, vagyis csatahajók, ez pont majonézes tengeri herkentyűs

Annyi tányért veszünk le, amennyit csak szeretnénk, és annyi sushit eszünk meg amennyit csak bírunk, úgyis a tányérok száma után fizetünk

Garnéla, avokádó és majonéz, érdemes kipróbálni otthon is!

A nagy kedvenc! Grillezett sajtos lazac, ebből legalább 3 tányérral ettem meg minden alkalommal... 

Garnéla tempura bundában sushirizs tetején, ötletes és finom, ki mondta, hogy a sushinak hidegnek kell lennie?

Marhahusi, isteni japános szószban! Ebből is fogyott rendesen, vadászni kellett a szalagon. Még jó, hogy külön is meg lehetett rendelni! :)

A side menu, vagyis egyebek, amik még rendelhetők a sushi mellett. Minden kaiten sushi-snál van meleg tészta leves, tempura, sült csirke, stb. és sok-sok desszertopció

Itt jönnek a sushik :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése