2014. március 16., vasárnap

Oyakodon kicsit másképp

Ezt az ételt már elkészítettem egyszer még 2012-ben, lásd itt, de most egy másik receptet használtam a főzéshez. Ez kicsit könnyebb és egyszerűbb. De ugyanolyan finom... :)


Recept

Hozzávalók
  • 1 kisebb csirkemell vagy 3 filézett csirke felső comb
  • 2 tojás
  • 2 ek szójaszósz
  • 1-2 ek dashi
  • 1 ek mirin
  • 1-2 ek száraz fehérbor
  • kevés cukor
  • 1 nagy fej hagyma nagyobb csíkokra vágva
  • 1-2 újhagyma
  • kevés olaj
  • főtt rizs

Elkészítés

Egy lábasban az olajon először kicsit pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a falatnyi nagyságúra vágott csirkehúst. Kicsit sózhatjuk közben. Ha a hús átsült, akkor öntsük fel a szójaszósszal, a mirinnel, a dashival, a cukorral és a fehérborral. Hagyjuk, hogy kicsit párolódjon. Amikor eléggé átvette az ízeket a csirke, akkor bele lehet keverni a két tojást. Én rögtön a lábasba ütöttem fel a tojásokat, de fel lehet előtte verni egy kis tálban is. Addig kavargatjuk az egészet a lábasban, amíg a tojás félig megkeményedik. Ekkor a már előre megfőtt rizst egy tálkába tesszük, rászedjük a forró tojásos csirkét és vékonyra vágott újhagymával megszórjuk.
Ezt a ételt el lehet készíteni serpenyőben és lábasban is. A serpenyőnél talán kicsit jobban oda kell figyelni, mert hamarabb átsül minden, a lábasos verzió lassabb, fordított az alapanyagok hozzáadásának a sorrendje is, de ízre mindkettő nagyon finom. Érdemes kipróbálni mindkét verziót.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése