Home made olvadós csoki :)

A nama csokoládé 生チョコレート egy nagyon népszerű édesség Japánban, amelyhez hasonlót egyelőre Magyarországon még nem találtam. Kicsit pirulva vallom be, hogy az elmúlt négy évben, amióta hazajöttem egy hosszabb Japánban való tartózkodás után, kissé meg is feledkeztem a finomságról. De nemrégiben egy ismerősömtől kaptam pár darab Melty Kiss-t, ami az egyik legjobb csoki - szerény véleményem szerint - Japánban, így eszembe jutott, hogy milyen jó lenne, ha otthon is bármikor el lehetne készíteni. Most már ez nem álom többé... :)




Recept


Hozzávalók
  • 1 dl habtejszín
  • 20 dkg étcsokoládé (vagy egyéb fajta, ez szinte mindegy)
  • 2 dkg margarin

Elkészítés

A tejszínt kezdjük el melegíteni, én vízgőz fölé helyezett tálban tettem ezt, hogy nehogy túl gyorsan melegedjen és felforrjon, mert az már nem jó. Amíg melegszik, vágjuk vagy törjük apró darabokra a csokit. A meleg tejszínbe forgassuk bele a csokidarabokat, amíg teljesen felolvadnak és a végén adjuk hozzá a vajat is. Ha minden egybeolvadt, akkor öntsük valamilyen formába. Lehet használni a most már szinte mindenhol kapható szilikon bonbon-formát, én most egy sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsit használtam, az is bevált. Így mondjuk egy jó nagy tábla csokim lett, amit később vágtam fel. A darabokat bele lehet még forgatni cukrozatlan kakaóporba is, ez opcionális.
(A mostani kép nem az én érdemem, kicsit nehéz pár darab csokiról jó képet készíteni, úgyhogy ezúttal is köszönöm Orsi barátnőmnek a felvételt.)

Megjegyzések

  1. Én már kóstoltam, istenien finom, krémes! Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy próbálja megcsinálni. Megéri.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek az előttem szólóval, tényleg nagyon finom volt! Köszönjük a kóstolót! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése